Târgul Internațional de Ceramică Contemporană – CAOLIN VI

Turnul Croitorilor din Cluj găzduiește, între 16 și 19 mai 2019, Târgul de Ceramică Contemporană din cadrul celei de-a VI-a ediții a festivalului CAOLIN, cel mai complex și animat eveniment de profil din țară.

Deschiderea oficială a Târgului va avea loc în 16 mai, ora 18:00, la Turnul Croitorilor. În cadrul vernisajului vor fi anunțați și câștigătorii concucursului Strălucirea Pământului (competiție de design de corpuri de iluminat ceramice). Accesul publicului este liber.

Târgul este pentru a doua oară organizat în incinta monumentului istoric transilvănean și prezintă creațiile a circa 25 de artiști ceramiști contemporani atent selectați în urma unui proces de evaluare a aplicațiilor depuse online. La fel ca în edițiile anterioare, expun la târg artiști foarte apreciați în domeniul ceramicii de autor și al design-ului, precum Doina Stici, Diana Muraru (LUT), Ioan Sumedre (sumiDesign), Nicolae Câmpan, Ana-Maria și Mihai Ariciu (Atelierul cu povești) ș. a.

În 18 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, Târgul va fi putea fi vizitat până la ora 00:00.

Pe lângă Târgul cu vânzare din Turn, alte evenimente din cadrul festivalului se desfășoară la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (expoziția “I Want To Believe”, dedicată Tăblițelor de la Tărtăria), la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj (expoziție internațională de ceramică conceptual-artistică), la Cinema Victoria (proiecția unui documentar marca BBC, o retrospectivă pe tema ceramicii) și la cafeneaua culturală Espresso Studio, spațiul atașat în permanență Festivalului CAOLIN (ateliere și seminarii).

Din 2017 Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană – CAOLIN este organizat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.